Πληροφορίες για το πρώτο σας ταξίδι με αεροπλάνο

Πληροφορίες για το πρώτο σας ταξίδι με αεροπλάνο

Ετοιμάζεστε για το πρώτο σας ταξίδι με αεροπλάνο; Σίγουρα θα έχετε αρκετές απορίες προς επίλυση και πράγματα που μπορεί να σας φοβίζουν με την πρώτη ματιά! Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να σας επιλύσουμε τις περισσότερες, συχνές απορίες, όλων των ταξιδιωτών που πραγματοποιούν το πρώτο τους ταξίδι με αεροπλάνο!

Πάμε να τα δούμε όμως αναλυτικά..

Προγραμματισμός ταξιδιού – διαδικασία κράτησης – εύρεση φθηνών εισιτηρίων

Το ταξίδι ξεκινάει τη στιγμή που το αποφασίζετε! Η διαδικασία του προγραμματισμού είναι ίσως η σημαντικότερη στιγμή και αυτή που θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό την επιτυχία του ταξιδιού καθώς και πόσο θα σας στοιχίσει. Κατά την φάση του προγραμματισμού, αναζητάτε για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, κάνετε έρευνα για ξενοδοχεία και τοποθεσίες διαμονής. Σίγουρα θα διαβάσετε αρκετούς τουριστικούς οδηγούς, θα ψάξετε για γνώμες άλλων επισκεπτών που έχουν πάει στο συγκεκριμένο μέρος και θα ρωτήσετε γνωστούς και φίλους! Το καλύτερο είναι να τα ακούσετε όλα αλλά να πάρετε μια σφαιρική γνώμη. Η κάθε άποψη που θα ακούσετε είναι υποκειμενική και κάτι που αρέσει σε άλλους, δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα σας είναι και εσάς αρεστό.

Εσάς μπορεί να σας αρέσουν οι παραλίες με άμμο και κάποιος που έχει περάσει τις διακοπές του στις παραλίες της Σκοπέλου, να τις έχει βρει μαγευτικές (οι οποίες είναι όλες με βότσαλο).

Φεύγοντας από αυτό το κομμάτι, στο κομμάτι του προγραμματισμού το πιο σημαντικό πράγμα είναι οι κρατήσεις των αεροπορικών καθώς και της διαμονής. Αεροπορικά εισιτήρια μπορείτε να βρείτε αρκετά φθηνά με διάφορα tips καθώς και επιλέγοντας τις σωστές ιστοσελίδες που θα σας υποδείξουμε.

Αρχικά, να γνωρίζετε ότι τα φθηνότερα εισιτήρια θα τα βρείτε μέσω διαδικτύου – και όχι μέσω των τουριστικών γραφείων. Οι εποχές έχουν αλλάξει και με την ανάπτυξη της τεχνολογίας το διαδίκτυο αποτελεί τη νο1 πύλη για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια. Μια ιστοσελίδα που από την ταξιδιωτική μας εμπειρία μας έχει δείξει ότι προσφέρει πάντα τις καλύτερες τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια, είναι το https://travelo.gr . Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα πέρα από φθηνές τιμές, μαζεύει στην ιστοσελίδα της και όλες τις προσφορές από όλες τις αεροπορικές εταιρείες καθημερινά. Έτσι μπορείτε να γραφτείτε στις ενημερώσεις της και να λαμβάνετε νέο email αμέσως μόλις μια προσφορά «βγει» στο ίντερνετ από την εκάστοτε εταιρεία.

Αφήνοντας το κομμάτι των αεροπορικών καθώς πιστεύω το καλύψαμε αρκετά, το επόμενο δύσκολο κομμάτι στην οργάνωση του ταξιδιού, είναι η κράτηση ξενοδοχείου. Όλοι οι πρωτάρηδες ταξιδιώτες ξεκινάνε την αναζήτηση από τα πιο φθηνά ξενοδοχεία και μετά προσαρμόζουν το ταξίδι τους, βάση την τοποθεσία του ξενοδοχείου. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος! Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι πρώτα να βρείτε την τοποθεσία που σας εξυπηρετεί και προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα σε έναν ταξιδιώτη όπως να είναι κοντά στις στάσεις μετρό και λεωφορείων, να μην είναι σε ερημιές, να είναι σε ασφαλή σημείο,κ.ο.κ. και μετά να κάνετε έρευνα για τον εντοπισμό του ξενοδοχείου. Δωμάτια και γενικά ξενοδοχεία υπάρχουν σε όλες τις περιοχές, για όλα τα διαθέσιμα budget. Το παν είναι η σωστή αναζήτηση να έχει ξεκινήσει αρκετό καιρό πριν και όχι την τελευταία στιγμή!

Συχνές ερωτήσεις για το ταξίδι σας με αεροπλάνο

Ως πρωτάρης ταξιδιώτης, είναι απόλυτα λογικό να έχετε αρκετές ερωτήσεις στο μυαλό σας. Όπως το τι μπορείτε να έχετε μαζί σας στο αεροπλάνο, τι βαλίτσα επιτρέπεται να πάρετε, τι συμβαίνει με τα υγρά και τα καλλυντικά, κ.ο.κ.

Πάμε να τα δούμε όμως μαζί, αναλυτικά.

Τι μπορείτε να κουβαλήσετε μαζί σας στο αεροπλάνο

Η πιο δημοφιλής ερώτηση που ακούγεται από τους πρωτάρηδες ταξιδιώτες, είναι «τι μπορώ να έχω μαζί μου στο αεροπλάνο;». Αυτή η φράση ακολουθεί όλους όσους ταξιδεύουν για πρώτη φορά. Η απάντηση όσο σύνθετη φαντάζει, τόσο εύκολη είναι! Στη βαλίτσα που θα παραδώσετε στα γκισέ του check in(όχι αυτήν που θα έχετε μαζί σας στο αεροπλάνο) μπορείτε να έχετε σχεδόν τα πάντα. Δεν υπάρχει περιορισμός στα υγρά, αλλά ούτε και σε κοπτικά μέσα όπως μαχαίρι, ψαλιδάκι, κτλ. Αντίθετα, στη χειραποσκευή που θα έχετε μαζί σας στο αεροπλάνο υπάρχουν κάποιοι πολλοί αυστηροί κανόνες ασφαλείας. Τα υγρά που θα έχετε πρέπει να είναι έως 100ml , μέσα σε ειδική σακούλα προστασίας και στο σύνολό τους να μην ξεπερνάνε το 1λίτρο. Επίσης, απαγορεύεται ψαλίδι με λεπίδα μακρύτερη από 6εκατοστά ενώ υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με μπαταρίες, μεταφορά κινητών(απαγορεύεται να μεταφέρεται μαζί σας το Samsung galaxy note 7) καθώς και άλλων ειδών. Αν και υπάρχουν οι γενικοί κανόνες ασφαλείας, υπάρχουν και κανόνες που επιβάλλουν ανεξάρτητα οι αεροπορικές, εάν πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο συμβάλλει στην αύξηση της ασφάλειας στις πτήσεις. Οπότε καλό είναι πριν από κάθε ταξίδι σας, να συμβουλεύεστε και την επίσημη ιστοσελίδα της αεροπορικής που ταξιδεύετε.

Διαδικασία checkin και έλεγχος ασφαλείας.

Ένα άλλο θέμα που φοβούνται όλοι οι πρωτάρηδες ταξιδιώτες, είναι το τι κάνουν αφού βρεθούν στο αεροδρόμιο! Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι για τη δική σας καλύτερη εξυπηρέτηση θα πρέπει να είστε στο χώρο αναχώρησης, τουλάχιστον 2 ώρες πριν την προγραμματισμένη πτήση σας. Με αυτό το χρονικό περιθώριο θα αποφύγετε το άγχος της τελευταίας στιγμής και θα βρείτε με μεγαλύτερη άνεση την πύλη αναχώρησης σας.

Η διαδικασία για να βρεθείτε μπροστά στη πύλη σας, όπου μετά το επόμενο βήμα είναι απλά η επιβίβαση στο αεροπλάνο, είναι σχετικά πολύ απλή. Αφού προσέλθετε στο αεροδρόμιο, κατευθύνεστε προς τον έλεγχο ασφαλείας. Σε μεγάλα αεροδρόμια υπάρχουν αρκετοί έλεγχοι ασφαλείας, ανάλογα την πύλη αναχώρησης. Οπότε καλό είναι να συμβουλευτείτε τις οθόνες από ποια πύλη αναχωρείτε και να κατευθυνθείτε προς τον εκεί έλεγχο ασφαλείας. Στον έλεγχο, θα πρέπει να βγάλετε ρολόγια, ζώνη και κινητό από πάνω σας καθώς και οτιδήποτε σε μπουφάν, ζακέτα όπως και μπότες οι γυναίκες. Επίσης, εάν έχετε υγρά στην χειραποσκευή σας, θα πρέπει να τα περάσετε ξεχωριστά.

Αφού περάσετε με επιτυχία τον έλεγχο, πηγαίνετε προς την πύλη εξόδου(GATE) όπου εκεί θα σας περιμένει η ομάδα του boarding. Μόλις ξεκινήσει η διαδικασία επιβίβασης, προσέρχεστε με την ταυτότητά σας καθώς και το εισιτήριο.

Ακολουθώντας τους παραπάνω κανόνες, θα έχετε ένα ωραίο και χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις ταξίδι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *